Author Topic: custom coluumn data missing  (Read 623 times)

Dpmusicbee

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
Hi,

i remove all individual folders that my mp3s were in and just added them back onto the hd. i rescan that drive in mb and all data that were in my custom fields are missing. can someone explain to me why this happen please. i wouldn't think by removing from a folder and then just adding back onto a hd would cause this. side note the missing data show up in mp3tag.

Thanks

Dbee

phred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8296
You probably had the custom tags saved to MB's database and not as a tag within the file. You can chose how you want that handled when you're setting up the custom tag(s).
Download the latest MusicBee v3.5 patch from here.
Unzip into your MusicBee directory and overwrite existing files.

----------
Check out the MusicBee Wiki.
How to post screenshots is here.

Dpmusicbee

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
ok what should i set them to under the save to music file as tag?

phred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8296
ok what should i set them to under the save to music file as tag?
Preferences > Tags (1) > custom tags >
Use whichever tag you wish.
Choose a tag that you're no likely to use in the futuer. I've used copyright, publisher, commercial info.
Download the latest MusicBee v3.5 patch from here.
Unzip into your MusicBee directory and overwrite existing files.

----------
Check out the MusicBee Wiki.
How to post screenshots is here.

Dpmusicbee

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
i found that but i don't know what all tracks i have under save music as in the column at the right. right bow i have it set to original filename for all custom columns.