Author Topic: Album covers exist but not showing in album cover view  (Read 2043 times)

splatt

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20


As you can see here - when using album cover view, some of the albums show blank covers. However if you click on the album, you can see that it actually DOES have album art.

This is happening all over my library and I'm not sure how to fix it.

Editing to add: if I right click, select edit, and then just click save without making any changes it seems to make the picture show up. But it would be nice if I didn't have to do this for every single album.
Last Edit: September 28, 2019, 10:18:58 PM by splatt

sveakul

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2074
(I followed the guide's instructions but neither way seems to be working, so here's the link: https://imgur.com/ruPE87N)

The guide states that you need to use the link that points directly to the image and includes the image extension, which in this case should be: https://i.imgur.com/ruPE87N.png  .  That's why it didn't work.

psychoadept

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10694
It's hard to tell from this screenshot but I'm guessing you have more tracks from that album? What I suspect is happening is the the artwork exist in some tracks but not others. If you can get the whole album together, you can easily copy the artwork from one track to all of them.
MusicBee Wiki
Use & improve MusicBee's documentation!

Latest beta patch (3.5)
(Unzip and overwrite existing program files)

splatt

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
(I followed the guide's instructions but neither way seems to be working, so here's the link: https://imgur.com/ruPE87N)

The guide states that you need to use the link that points directly to the image and includes the image extension, which in this case should be: https://i.imgur.com/ruPE87N.png  .  That's why it didn't work.

Ah. The guide seemed to imply that just using the copy feature would include everything necessay, not that I'd need to add the extension. Thanks for the feedback.

splatt

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
It's hard to tell from this screenshot but I'm guessing you have more tracks from that album? What I suspect is happening is the the artwork exist in some tracks but not others. If you can get the whole album together, you can easily copy the artwork from one track to all of them.

So even if it's happening to albums where I only have one song from that album would that be the case? I even right click on the album itself to edit it, and it shows the album art where it's supposed to be.

psychoadept

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10694
It's hard to tell from this screenshot but I'm guessing you have more tracks from that album? What I suspect is happening is the the artwork exist in some tracks but not others. If you can get the whole album together, you can easily copy the artwork from one track to all of them.

So even if it's happening to albums where I only have one song from that album would that be the case? I even right click on the album itself to edit it, and it shows the album art where it's supposed to be.

If you only have the one track, I'm probably wrong. I don't know, Steven might have to weigh in on this one.
MusicBee Wiki
Use & improve MusicBee's documentation!

Latest beta patch (3.5)
(Unzip and overwrite existing program files)