Author Topic: Replay Gain being reapplied  (Read 1735 times)

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
I have observed two issues with regards to the "send to volume analysis" feature:

1. same tracks are being process again and again if I do a "select all" in the library and do volumen analysis

2. "on album basis" is ticked even if I untick it in previous attempts. I remember that older versions of MusicBee would leave the ticks unchanged in subsequent attempts.

Am I missing anything?

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34359
1. used to work that way a very long time ago. But its always recalculated now eg. the method of calculation changed a few years ago
2. Its possible again a very long time ago the setting was remembered but thats not how its done now

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
1. So what do you thing could be the reason why particular tracks are being reanalyzed unnecessarily? If I only select them and start analysis, they aren't ticked, which is good. But if I select them with multiple other tracks, the problem track gets ticked again, while the others are unticked.

2. 'Long time ago' would be around less than 2 years. But if that's how you want to keep it, cool. But I am sure there are users who won't like album gain at all.

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
Pinging back: this problem of the already tagged tracks being volume analyzed again is becoming more pronounced. I'd like to know if I can do something about this. Most of my recently added tracks are having this problem.