Author Topic: issue with rating in .m4a file  (Read 428 times)

Fabio

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
hello everyone, i am having a strange issue, which i hope i can describe it in a way which makes sense.

1) i have 2 MB portable installations in 2 different HD. i) HD1 has an 'old' MB version (3.0.5995) and ii) HD2 has a new MB version (3.5.8249 P). Both HDs have the same music files which I copied from HD1 to HD2.

2) some .m4a songs show their rating in the 'old' MB, but not in the 'new' one.

3) in Windows Explorer i cannot see the rating of these songs, either in HD1 or HD2

4) Tag&Rename also cannot see the rating either in HD1 or HD2

my first thought was that maybe i had forgotten to synchronize the tags in the 'old' MB before copying them across to the new HD, but i checked that now and that is not the issue.

any suggestion on what else i could check?

thanks in advance
 

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34343


Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34343
that file has a rating tag with value = 0
if the old MB showed 5, to me that says that the file has been updated or replaced outside of MB after it was first added

Fabio

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
yes, what you say makes sense. The other possibility is that for some reasons MB version 3.0.5995 does not write the rating to the file. I tried again just now. I gave the song 3 stars, then Tools->Advanced>Synchronize Tags, but the song still shows no rating in both Windows Explorer and Tag&Rename