Author Topic: Question about cover art issues  (Read 868 times)

Mokaros

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Hi I just recently downloaded music bee. I have decided to try it out and like it so far, I just am having some issues with the cover art.
The cover art sometimes doesn't save when I go to edit a song and then click the artwork tab and then ctrl + v my artwork in. I am trying to use the the embed option.

Sometimes the cover art shows up next to the song, but not in the artist list on the left side of the screen. It then either will stay or seem to not save as I edit other things. If I click save on the editor then it removed the cover art and says no cover art.

I'm just curious if it is somewhat buggy or if I am doing something wrong. Thank you


Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 33600
I can't say I recall this being reported before. Does it working if you choose the song from a file rather than using Ctrl + v ?

Mokaros

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Hello thank you for the reply, I just tried that and it worked. I downloaded a cover art file > choose picture > save and that worked.  The album auto tagger also works fine for me. When I click apply tags the cover art saves as well. Ctrl + v is the only thing that seems to be broken for me atm.

Edit: My cover images all broke rip  :-X
I added a new album and then hit tools > advanced > rescan all files and it changed all of my cover images to the same thing. Is there a different way I'm suppose to reload when I add new music to my music folder? Or is there a way to prevent this from happening? https://i.imgur.com/JNuoZbv.png
Last Edit: April 06, 2020, 09:36:03 AM by Mokaros

Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 33600
When files are rescanned, the "Tags(1)/artwork/ set which pictures are displayed" ordering is applied to the artwork.
I expect you have your albums in the same folder which has a folder.jpg or cover.jpg file and hence linked to multiple albums eg. some people download their files to the one folder.
You should delete the file or re-organise your albums to separate folders and apply the appropriate album cover file, or if you always use embeded artwork then remove the artwork retrieval rule in Tags(1)/ artwork

Mokaros

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Ah ok, that makes sense. I had a cover.jpg in the main music folder by accident. Removing that fixed the issue :P I am in the process of reorganizing my files and putting them into folders. Right now most of my music is in 1 folder besides for some albums. Thanks again