Author Topic: UPnP/ DLNA device support  (Read 198751 times)

phred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6906
PLEASE NOTE: Steven, the developer of this plugin (and of MB) no longer has the time to spend on further development or support of the plugin. He has made the source code available for anyone who wants to continue development. It is available here.
Download the latest MusicBee v3.4 patch from here.
Unzip into your MusicBee directory and overwrite existing files.

----------
Check out the MusicBee Wiki.
How to post screenshots is here.

Thibault

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Carpe Diem
Hi,
when I start playing an album in UPNP on my Cambridge CXNV2 player, the reading stops at the end of the 1st track. Can you tell me how to make the album play continuously.
Best regards
Last Edit: February 09, 2021, 04:25:36 PM by Thibault

phred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6906
If you're referring to the DLNA/UPNP plugin for MB, it is no longer supported. While you may get an answer from a fellow user, there will be no further updates or fixes to the plugin.

I have moved your question to the plugin's thread.
Download the latest MusicBee v3.4 patch from here.
Unzip into your MusicBee directory and overwrite existing files.

----------
Check out the MusicBee Wiki.
How to post screenshots is here.

Thibault

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Carpe Diem
The UPNP / DLNA plugin works well on all my devices (Panasonic, Sonos ...), I can also perfectly listen to my music on my Cambridge CXNV2 player. The only little thing is that I have to play the next song every time. Do you think this is really due to a UPNP / DLNA plugin malfunction?

hiccup

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5112
The UPNP / DLNA plugin works well on all my devices (Panasonic, Sonos ...), I can also perfectly listen to my music on my Cambridge CXNV2 player. The only little thing is that I have to play the next song every time. Do you think this is really due to a UPNP / DLNA plugin malfunction?

If you would have made a little effort to read a bit through the thread, you would have found that the answer is yes.

hiccup

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5112
One of the reasons people keep asking questions on the forum about problems with the UPnP plugin could be that the plugins add-ons page makes no mention at all that the plugin is known to have issues for many users, but they won't be addressed since development of the plugin has been stopped.

https://getmusicbee.com/addons/plugins/11/upnp-dlna-device-support/

The readme even invites users to send log files when they experience problems…

The Incredible Boom Boom

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 551
The UPNP / DLNA plugin works well on all my devices (Panasonic, Sonos ...), I can also perfectly listen to my music on my Cambridge CXNV2 player. The only little thing is that I have to play the next song every time. Do you think this is really due to a UPNP / DLNA plugin malfunction?


The plugin generally works very well on my devices too. Sometimes many songs will play and then at the end of a song, I'll have to manually go to the next track. I've been meaning to look into the source code for the plugin, but... time.

Thibault

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Carpe Diem
Hi,
Too bad !!!! a nice audio player that works almost perfectl..... but not in UPNP mode, annoying. Having to press play at the end of each song to play an album ;-( Does anyone use a Cambridge CXNV2 or 851N reader with MB ? I would like to hear your opinion and the solutions you found.
Regards
Last Edit: February 10, 2021, 03:53:04 PM by Thibault

johnnyboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
 :)
Yes I have a CXN (not V2) and I to am frustrated that this is not being developed anymore. I don't have your problem with playing tracks. Here is a screenshot of my settings .
https://i.imgur.com/SGAasQL.png
the only problem i had was gapless playback. I solved this by using a prog called  tuneblade in conjunction with MB. Its a bit complex to set up but it does work. you may be able to solve your problem by using tuneblade.

Thibault

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Carpe Diem
Hi,
thank for your answer.
Can you give me some informations to use tuneblade with MB.
Regards

Thibault

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Carpe Diem
Hi,
even with your settings the problem does not change. Surprising because CXNV and CXNV2 are similar.
Regards

Macflar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Hi There,
CXN V1 user here, once I also had the "one track" played issue, and my solution was to downgrade the CXN firmware, as nothing other than that changed before the error occurred, actually i was into the beta firmware mode, so i simply switched back to normal firmware, it downgraded itself, and all worked fine again.
I hope it helps