Author Topic: Wifi android device synching  (Read 198462 times)

Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32760
I have sent a message to the developer, but looking at the settings there are a couple of things I can see that might help.

In the GoneMad Settings/ General panel, do you have "Broadcast MetaData" ticked?
And further down, if you click on the Debug Error Log link, does the error log show anything around the sync time?

frankz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3152
I have sent a message to the developer, but looking at the settings there are a couple of things I can see that might help.

In the GoneMad Settings/ General panel, do you have "Broadcast MetaData" ticked?

I do.  I think I need this for metadata to show in the car.


And further down, if you click on the Debug Error Log link, does the error log show anything around the sync time?

Actually, yes. There are two identical entries that match the two timestamps of my attempted syncs

TrackStatMgr - Illegal character (U+ffff)
A smile is happiness you'll find right under your nose.

Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32760
Actually, yes. There are two identical entries that match the two timestamps of my attempted syncs

TrackStatMgr - Illegal character (U+ffff)
I got a response from the GoneMad developer - he thinks its probably one of your filenames in GoneMad library has an invalid unicode character.
I guess there isnt an easy way to find the offending filename and making some correction - maybe narrow down for files added to GoneMad around the last file modification date of the stats.xml file.
If you do find it, let me know so i can pass the info to the GoneMad developer in case he is willing to put in some handling

frankz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3152
Actually, yes. There are two identical entries that match the two timestamps of my attempted syncs

TrackStatMgr - Illegal character (U+ffff)
I got a response from the GoneMad developer - he thinks its probably one of your filenames in GoneMad library has an invalid unicode character.
I guess there isnt an easy way to find the offending filename and making some correction - maybe narrow down for files added to GoneMad around the last file modification date of the stats.xml file.
If you do find it, let me know so i can pass the info to the GoneMad developer in case he is willing to put in some handling
I've got files going on and off my phone all the time and it would probably be impossible to find the offending file at this point if it's even still on the phone.

I know that I do have artists with non-ASCII characters in their names, and that I use artist names in my template (Album Artist/Album/Disc-Track  and then the first few characters of the track name), so I'm guessing it's one of those artists creating the problem.

I think I remember that there's not, but is there a way to sanitize the path/filename to only ASCII characters?  Maybe I can think of some alternate template that would prevent duplicate filenames while avoiding artist names in the path entirely.

I'm not very familiar with the file naming rules on Android devices, but how are file names with invalid characters being saved to the phone?  If the character is invalid, wouldn't it fail trying to write the file to the phone with that name in the first place?
A smile is happiness you'll find right under your nose.

Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32760
If I take what the GoneMad developer says at face value, one of the filenames contains the unicode character (U+ffff) which is an invalid unicode character. Other non-ascii characters are fine.
I don't see how Android would allow such a character in the filename so I am bit sceptical about what he said.
Unless he is willing to create a debug version you might be out of luck unless you are prepared to wipe and reload your GoneMad library (maybe starting with a smaller sub-set and building it up)

frankz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3152
If it's not an easy fix or workaround, I'm good letting it go.  I was prepared to just chalk it up to something weird about my library from the outset until I saw Haljeff's post and thought I might be doing a disservice to the app by letting it go unreported.  But, if it actually is just something about my library that doesn't agree with GMMP or Android in general, that's on me and I'll work it out myself.  You and the GMMP dev have enough to do without worrying about accounting for my issues.

Thanks for looking into it. Hopefully this answers Haljeff's issue too.
A smile is happiness you'll find right under your nose.

Haljeff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Wiped my Library on my phone, Loaded 10 Tracks, changed a rating and played a song and Sync worked. Going to Load album at time, This Could take a while to find offending filename

frankz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3152
Wiped my Library on my phone, Loaded 10 Tracks, changed a rating and played a song and Sync worked. Going to Load album at time, This Could take a while to find offending filename
Did you have the same error in your GMMP error log? You may have an unrelated problem.
A smile is happiness you'll find right under your nose.

Haljeff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
It Appears that Musicbranz replaces "-" with "–". After Adding tracks with this character it fails. After search and replace all seems to working correctly.

Haljeff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
It Appears that Musicbranz replaces "-" with "–". After Adding tracks with this character it fails. After search and replace all seems to working correctly.
Tried duplicating fix on my second device without success. It seems something else maybe going on. Have exact same library on phone and tablet. Phone works Tablet doesn't. Not Sure if fix on phone was a fluke or there are more than one issue

Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32760
It Appears that Musicbranz replaces "-" with "–". After Adding tracks with this character it fails. After search and replace all seems to working correctly.
Tried duplicating fix on my second device without success. It seems something else maybe going on. Have exact same library on phone and tablet. Phone works Tablet doesn't. Not Sure if fix on phone was a fluke or there are more than one issue
can you be specific with the error message you see in the GoneMad error log?
Last Edit: July 11, 2019, 07:48:18 AM by Steven

TeutonJon78

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
I just got a new phone and new SD card, but I'm having problems syncing two tracks to the phone (I had this on my old phone sometimes as well). Every time I sync, it copies those two files and then deletes them right afterwards.
MusicBee 3.3.7115

MusicBee Error Log:
Quote
2019-07-10 10:38:12 AM - Copy D:\Music\Music Library\Odyssey\Alive & Kicking 1980 (2 of 2)\07 Use It Up And Wear It Out (Long).mp3 to SM-G970U1\Card\Music\Odyssey\Alive & Kicking 1980 (2 of 2)\07 Use It Up And Wear It Out (Long).mp3
2019-07-10 10:38:12 AM - Copy D:\Music\Music Library\Eric Himan\All For Show\01 One Night Stands.mp3 to SM-G970U1\Card\Music\Eric Himan\All For Show\01 One Night Stands.mp3


Wifi Sync Debug Log:
Quote
2019-07-10: SM-G970U1;  9;  0.9
10:38:07: startSync: preview=false,iteration=0
10:38:07: command: action=SYNC_START
10:38:07: tryStart: connecting /192.168.1.xx, attempt=0
10:38:07: tryStart: connected
10:38:07: tryStart: hello=true,fromMB=true,custfiles=false,preview=false,dev=SM-G970U1,2
10:38:07: storage: path=/storage/F15E-8225,root=F15E-8225:,uri=content://com.android.externalstorage.documents/tree/F15E-8225%3A
10:38:07: syncDevice: root=/storage/F15E-8225,ignoreErrors=false,playlists=false,ratings=false,playcount=false
10:38:09: syncDevice: command=ShowResults
10:38:10: syncDevice: command=GetFiles
10:38:10: getFiles: Get: Music/,url=/storage/F15E-8225/Music/, inc=true
10:38:11: getFiles: count=13428
10:38:11: syncDevice: command=GetFiles
10:38:11: getFiles: Get: Podcasts/,url=/storage/F15E-8225/Podcasts/, inc=true
10:38:11: getFiles: count=0
10:38:11: syncDevice: command=GetFiles
10:38:11: getFiles: Get: Playlists/,url=/storage/F15E-8225/Playlists/, inc=false
10:38:11: getFiles: count=0
10:38:11: syncDevice: command=ReceiveFile
10:38:11: receiveFile: Receive: Music/Odyssey/Alive & Kicking 1980 (2 of 2)/07 Use It Up And Wear It Out (Long).mp3
10:38:12: syncDevice: command=DeleteFiles
10:38:12: deleteFiles: Delete: Music/Odyssey/Alive & Kicking 1980 (2 of 2)/07 Use It Up And Wear It Out (Long).mp3
10:38:12: syncDevice: command=ReceiveFile
10:38:12: receiveFile: Receive: Music/Eric Himan/All For Show/01 One Night Stands.mp3
10:38:12: syncDevice: command=DeleteFiles
10:38:12: deleteFiles: Delete: Music/Eric Himan/All For Show/01 One Night Stands.mp3

... [playlists syncing correctly]

10:38:13: syncDevice: command=Exit
10:38:13: exitSync: fails=0
10:38:15: syncDevice: exit
Last Edit: July 10, 2019, 08:02:18 PM by TeutonJon78

Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32760
I just got a new phone and new SD card, but I'm having problems syncing two tracks to the phone (I had this on my old phone sometimes as well). Every time I sync, it copies those two files and then deletes them right afterwards.
MusicBee 3.3.7115
it does that if the copy to the device fails, however i am not clear why the error is not logged on the device side.
To start with could you run this version of musicbee which will log some extra info on the musicbee side:
https://www.mediafire.com/file/tly2lv3qvnk53q9/MusicBeeDebugSync.zip/file
unzip and replace the existing musicbee.exe

TeutonJon78

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
Quote
2019-07-10 4:49:02 PM - Copy D:\Music\Music Library\Odyssey\Alive & Kicking 1980 (2 of 2)\07 Use It Up And Wear It Out (Long).mp3 to SM-G970U1\Card\Music\Odyssey\Alive & Kicking 1980 (2 of 2)\07 Use It Up And Wear It Out (Long).mp3
2019-07-10 4:49:02 PM - 10.0.18362.0 - 3.3.7130.39546 - System.ArgumentNullException: Buffer cannot be null.
Parameter name: buffer
   at System.IO.MemoryStream..ctor(Byte[] buffer, Boolean writable)
   at System.IO.MemoryStream..ctor(Byte[] buffer)
   at #=z1kw$Q2I5fagnGEYvo9ThOBTL0a_D.#=zaF1xDbcG0flJ(#=zAFNcLg$q8q6FJDZ$0oDUiIN6eMiX #=zUi36UbI=, #=zfrsbaS6Z6o8f8mw32wq_ktI= #=zhmCiLPQ=, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=zN3Uu7l93cs6$)
   at #=z1kw$Q2I5fagnGEYvo9ThOBTL0a_D.#=zp7cMDow=(#=zAFNcLg$q8q6FJDZ$0oDUiIN6eMiX #=zUi36UbI=, #=zw7I0qMf5yaqW4I$KVm58Iuo= #=zQqrwyWQ=, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=zvpLJDLD_ostL, Boolean #=zRwd5GikeIC1O, List`1 #=zuduLsTkydH3OhvG7yg==)
   at #=zRVrQFUsnRHtcH_96829hTYs=.#=ztRoayWhefKhUdwtCAdx1xNxhE$yz(#=zAFNcLg$q8q6FJDZ$0oDUiIN6eMiX #=zUi36UbI=, #=zw7I0qMf5yaqW4I$KVm58Iuo= #=z5F_oRT4=, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=zDJEWjspDb3S$d79kEg==, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=z679wGTI=, Boolean #=zwryeYSBxWaSjvLbI_5IJtbo=, Object #=zfRIIzEfLQ4bM)

2019-07-10 4:49:03 PM - Copy D:\Music\Music Library\Eric Himan\All For Show\01 One Night Stands.mp3 to SM-G970U1\Card\Music\Eric Himan\All For Show\01 One Night Stands.mp3
2019-07-10 4:49:03 PM - 10.0.18362.0 - 3.3.7130.39546 - System.ArgumentNullException: Buffer cannot be null.
Parameter name: buffer
   at System.IO.MemoryStream..ctor(Byte[] buffer, Boolean writable)
   at System.IO.MemoryStream..ctor(Byte[] buffer)
   at #=z1kw$Q2I5fagnGEYvo9ThOBTL0a_D.#=zaF1xDbcG0flJ(#=zAFNcLg$q8q6FJDZ$0oDUiIN6eMiX #=zUi36UbI=, #=zfrsbaS6Z6o8f8mw32wq_ktI= #=zhmCiLPQ=, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=zN3Uu7l93cs6$)
   at #=z1kw$Q2I5fagnGEYvo9ThOBTL0a_D.#=zp7cMDow=(#=zAFNcLg$q8q6FJDZ$0oDUiIN6eMiX #=zUi36UbI=, #=zw7I0qMf5yaqW4I$KVm58Iuo= #=zQqrwyWQ=, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=zvpLJDLD_ostL, Boolean #=zRwd5GikeIC1O, List`1 #=zuduLsTkydH3OhvG7yg==)
   at #=zRVrQFUsnRHtcH_96829hTYs=.#=ztRoayWhefKhUdwtCAdx1xNxhE$yz(#=zAFNcLg$q8q6FJDZ$0oDUiIN6eMiX #=zUi36UbI=, #=zw7I0qMf5yaqW4I$KVm58Iuo= #=z5F_oRT4=, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=zDJEWjspDb3S$d79kEg==, #=zTzue99Yc12m3D5fJQw== #=z679wGTI=, Boolean #=zwryeYSBxWaSjvLbI_5IJtbo=, Object #=zfRIIzEfLQ4bM)


Steven

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 32760