Author Topic: Milkdrop Visualiser Support  (Read 208233 times)

psychoadept

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 10696
Yes, those are both present. (of the files starting with d3dx9, 24 through 43 are present)

That's strange. I didn't get that message when I ran it on Windows 10.

Could be because I installed it from the other package (which was just the full download version of the web installer that you linked).
Last Edit: January 30, 2016, 08:50:33 AM by psychoadept
MusicBee Wiki
Use & improve MusicBee's documentation!

Latest patches (3.5/3.6)
(Unzip and overwrite existing program files)

redwing

  • Guest
OK, then it's not a directx issue. What if you have all plugins disabled to avoid any possible conflicts?

redwing

  • Guest
BTW does it run with your v2.5 on the same machine and the same folders?

EvaBronson

  • Guest
mb you try the offline installer of directx_redist (after extract run dxsetup.exe)
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109

or simply re-register the missing files by a reg-extension?
http://www.eightforums.com/tutorials/40512-register-unregister-context-menu-dll-ocx-files.html
it also could be a problem if using different languages of the redist packages...

and all the of the other possible win_issues...
.net framework, run as admin if MB is placed in SystemFolders, click "unblock" at the properties-window of  .dll/.ini files...

windows 10 is allways good for a little surprise ;)
it's been a while ago ...
when I had win 10 placed directly with a microsoft account, I noticed that my User was assigned to "standard user"-group.
although it was the only UserAccount i had no administrative privileges.
i had really troubles with the new radeon settingsapp until i recognized it... (so i was able to install my graphic drivers but not allowed to change settings/use higher functions)
at least format c: is the fastest troubleshooting in windows

because I've just found out how to unlock Dolby DTS on Realtek-Chips(~5 clicks): http://www5.zippyshare.com/v/2Hs1jbby/file.html
Last Edit: February 01, 2016, 02:41:02 PM by EvaBronson

theta_wave

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 680
Do you have these files under \Windows\System32 folder?

"Mildrop2 requires d3dx9_31.dll to be present
Fullscreen video OSD requires d3dx9_42.dll to be present."

(http://forums.winamp.com/showthread.php?t=316508)
Got both files under \Windows\System32\, have VC redistributable 9.0x (x64 and x86) installed and just tried Milkdrop2 (used the instructions in the first post) -> Insta-crash when enabled on MB 3.0.5880 (OS: Win7 x64).

redwing

  • Guest
Do you have these files under \Windows\System32 folder?

"Mildrop2 requires d3dx9_31.dll to be present
Fullscreen video OSD requires d3dx9_42.dll to be present."

(http://forums.winamp.com/showthread.php?t=316508)
Got both files under \Windows\System32\, have VC redistributable 9.0x (x64 and x86) installed and just tried Milkdrop2 (used the instructions in the first post) -> Insta-crash when enabled on MB 3.0.5880 (OS: Win7 x64).

It's working fine for me (Windows 10). Try installing Winamp to see if milkdrop works within it. That would narrow down the possible causes of the issue.

theta_wave

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 680
Do you have these files under \Windows\System32 folder?

"Mildrop2 requires d3dx9_31.dll to be present
Fullscreen video OSD requires d3dx9_42.dll to be present."

(http://forums.winamp.com/showthread.php?t=316508)
Got both files under \Windows\System32\, have VC redistributable 9.0x (x64 and x86) installed and just tried Milkdrop2 (used the instructions in the first post) -> Insta-crash when enabled on MB 3.0.5880 (OS: Win7 x64).

It's working fine for me (Windows 10). Try installing Winamp to see if milkdrop works within it. That would narrow down the possible causes of the issue.
Hmm, the old version of winamp has milkdrop 1.04 and that doesn't work (winamp's error box suggests to restart winamp to no avail).  The one that came in with the latest version of Mediamonkey works.  I'm not a big visualizer guy, but I just wanted to report what I found.

redwing

  • Guest
The latest (2013) version of Winamp 5.666 (http://forums.winamp.com/showthread.php?t=374929) has milkdrop 2 which I believe Steven used for porting to MB. If you can confirm that runs fine on your machine, then the issue would more likely be with MB setup rather than your system requirement. Then the next question would be why it works on some machines but not on others.

rblanca

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 22
For me it's working great on W10 x64...but I found a bug...MusicBee's custom global hotkeys are not overriding default actions on milkdrop...if I set a hotkey (global) and it's also used on milkdrop it works on both but on winamp if it's set as global hotkey it overrides milkdrop default actions....Thanks for this awesome plugin

DrummRX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Only thing left is the song title not showing. Has that been addressed yet or did this get abandoned?

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34410
Steven, if you could fix the link of the pop-up window, that'd be great. Otherwise, use the following link to download "DirectX End-User Runtime Web Installer" (it's the same as the one in first post): http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

This issue has not been addressed yet. The link has been updated:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?displaylang=en&id=35
redwing, i apologise for not doing this when you reported the issue. I didnt see your posts, but the link is updated now

big.jon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
a million thanks for your efforts on bringing milkdrop to mb! LOVE IT!!!

ps: this worked just fine "out of the box" for me with the latest version of mb and windows 7 / 64 bit.

Robert T

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
I am having a problem installing milkdrop visualizer to my MB .
the instructions said I should extract the zip folder to

c:\programfiles\musicbee\plugins  , but I don't have this location on my MB files .

I tried extracting it to

c:\programfile(x86)\musicbee\BBplugins and it took it but nothing from milk drop shows
in my visualizer list .  I have restarted also just to see if that would do it .

I am running win 10 . I am a novice .

I would love Detailed step by step instructions

Thank you , Robert

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34410
I tried extracting it to

c:\programfile(x86)\musicbee\BBplugins
the detailed instructions are in the first post. You are extracting to the wrong folder

late

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
The visualizer seems to work fine on all fronts, except for the arrow keys.  I can use page up and down to skip pages and press enter, but only on the option which is highlighted.  Now that seems like a problem with my arrow keys, but they do work everywhere else (including MB menus).