Author Topic: Musicbee won't jump to next file in queue when current playing file is deleted  (Read 4087 times)

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
Hey Steven and team,

Before v3, when I deleted a file that was playing, the player would usually start playing the next song in queue. It did refuse to do that once in a while, but I wasn't worried about it.

But with v3, it never plays the next file after current file is deleted.

version: 3.0.5909

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34344
its working fine for but i expect you are doing something different.
So can you describe step by step what you do and in which panel you do it. Also be clear about what you mean by "the next song in the queue" eg. is it a song that you right click/ queue next or just the next song in the playlist

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
I have set the settings to highlight the current playing song at 'source'. So, usually it's a song playing from the main library. I would press shift+del, with the playing song highlighted, and a pop-up would ask me for confirmation and I would press 'ok'. The song would delete and the next song (which would be the next song in the 'now playing queue') would start playing, along with the highlight jumping to that song.

Now, nothing happens after the deletion. All playback stops.

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34344
i dont think i will be able to help with this. Its all working fine for me and looking at the code i see no reason for it not to work.
Maybe you have playback follows cursor enabled?
If thats not the case then send me a link to your settings file (help/ support/ view settings) and i will take a quick look
Last Edit: March 09, 2016, 08:43:20 PM by Steven

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
I don't have 'playback follows cursor' enabled. I reinstalled MusicBee and I realised the problem is gone until I started editing my settings. Then I removed the "MusicBeeLibrarySettings.ini" and ".bak" from the Library folder and the problem resolves again. So, I am going to paste the settings and Library settings: http://m.uploadedit.com/ba3u/1457630063558.doc

Library Settings: http://m.uploadedit.com/ba3u/1457630186471.doc

Also, I am setting this pop-up after the deletion of the current playing file way too often: http://i.minus.com/iNFuUTQvgpWE7.jpg


Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34344
please send me the file i requested (help/ support/ view settings) and i dont have MS Word to open the file (nor should it need to be loaded as a .doc file)

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
Pastebin is not working. This other website wouldn't take files with PHP unless they were in PDF or .doc. What do I do?

phred

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 9343
Put it in a ZIP file
Download the latest MusicBee v3.5 or 3.6 patch from here.
Unzip into your MusicBee directory and overwrite existing files.

----------
The FAQ
The Wiki
Posting screenshots is here
Searching the forum with Google is  here

l.dc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 164
Alright, here you go again:

Settings: http://pastebin.com/gZMXPtk4

Library settings: http://pastebin.com/qU8ME1LJ

Pop after deletion said: Unable to save file: <filename>
This pop-up has become way too common. So I am guessing that it's related to the current problem.

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34344