Author Topic: Cannot see song information from songs on network drive  (Read 3408 times)

braveally

  • Guest
I recently migrated all of my music to a shared network drive. It's a WD My Cloud if that makes a difference. I added the songs from the cloud drive but they all show up blank with no information. When I play the song, I see the information on the now playing bar. How can I have the songs populate with all of their information visible?

psychoadept

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 10692
Hi, welcome to the forum!

If MB can't find tags, it generally substitutes the filename.  Is it doing that?  If not, can you provide a screenshot of where you're seeing blank spaces that should have info in them?
MusicBee Wiki
Use & improve MusicBee's documentation!

Latest patches (3.5/3.6)
(Unzip and overwrite existing program files)

braveally

  • Guest
Hi, welcome to the forum!

If MB can't find tags, it generally substitutes the filename.  Is it doing that?  If not, can you provide a screenshot of where you're seeing blank spaces that should have info in them?

It is substituting with the file name. It shows song information for roughly 50% of my library. I did a rescan to add all the blank tracks to the inbox. They are all located on the same network share. Check the picture out. What can I do to resolve this? I (like many others) am super anal about my song info. Everything has full tags and pictures, etc.
 

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34403
you dont say which version of MB you are using. I suggest you update to the latest one on the downloads page which was released last week and fixed a bug with reading tags for mp3 files in some cases.
You would need to rescan the affected files (right click/ send to/ rescan file)
if you still have a problem then PM me a link to one of the files so i can see what is happening

braveally

  • Guest
Version 2.5.5804. I just recovered the system and installed Music Bee yesterday.

braveally

  • Guest
I have resolved my issue. I had to rebuild the twonky database, I think it was corrupted somehow. I see all data now.