Author Topic: No joy with Sansa Clip detection  (Read 7327 times)

MAF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
MusicBee version 1.2.3852
Windows 7 Ultimate 64bit

Sansa Clip is detected by Windows and seen by other music players (MediaMonkey and WMP) as an MTP device, but MusicBee doesn't recognize it. I have "Detect MTP Device" checked in MusicBee preferences. 

Error Log has a series of these errors each time I plug in the Sansa Clip:

7/22/2010 10:39:46 AM - 6.1.7600.0 - 1.2.3852.36277 - System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80070490): Element not found. (Exception from HRESULT: 0x80070490)
   at PortableDeviceApiLib.IPortableDeviceCapabilities.GetSupportedFormatProperties(Guid& Format, IPortableDeviceKeyCollection& ppKeys)
   at #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9.#=quJUVgNyXqmc0Y7bM14sPT3tTFqrbmHQlq4_n2Xh8Aaw=.#=q$iqXC$jxw0MZEY8UUOoTkg==(IPortableDeviceManager #=qRofENhXIdM8iYmpoKXFaFg==, #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9 #=qblsHmLJQI0rY5ZkHj9scGA==)
   at #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9.#=qRUpEnEiibHWqJLTZ2NnsAX3S0nsTNS7yL78lCugyOkY=.#=qZtPAiWlPHQWej1KYBX568n8v6BWIBQkPBD9oPg6nANM=(#=qgbRXXqIsZgUrSTtU7R96xihDqKzoWjT8ritRhepkFng= #=qN68wUssb4_8PUT1IH6WW_g==, Object[] #=q6k1WkI1vQV7PzKjQzfHLMg==)
   at #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9.#=qRUpEnEiibHWqJLTZ2NnsAX3S0nsTNS7yL78lCugyOkY=.#=q_venJccHQq9bF83jsFk_1g==()

7/22/2010 10:39:46 AM - 6.1.7600.0 - 1.2.3852.36277 - System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80070490): Element not found. (Exception from HRESULT: 0x80070490)
   at #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9.#=qRUpEnEiibHWqJLTZ2NnsAX3S0nsTNS7yL78lCugyOkY=.#=qmCLJMmLq3mpchlXpcgnI9A==(#=quJUVgNyXqmc0Y7bM14sPT3tTFqrbmHQlq4_n2Xh8Aaw= #=q5xToUcmwXeFdWjgPrfZjwtzbynaEWon_k8pr_baeUhk=, #=qgbRXXqIsZgUrSTtU7R96xihDqKzoWjT8ritRhepkFng= #=qU8vGjD8mgRS_7NZvYHa9Fg==, Object[] #=qaOtTbyrNQq2aq2v8ffWOYQ==)
   at #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9.#=quJUVgNyXqmc0Y7bM14sPT3tTFqrbmHQlq4_n2Xh8Aaw=..ctor(#=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9 #=qVWe7baTcs5jAQDXQeLz5Sw==)
   at #=q5drgaBdljVB11Yq2VvFr2oQbEtjJ3BiZ054yGbRW9N7rc4f_zV9T7KrYXtG7Y7Y9..ctor(String #=qtudNDkYaEWO_uTKWXtjhew==)
   at #=qjqExtuTLfmNyXBLzz93Cs5NuKEuSyvuX6k_pVMbfQLMDXxNrcEvt5COd9jjhRilW.#=qz6eSFUyOl2mLJbaYvC_9cQ==(List`1 #=qNimB_A$LyQMhwB2W$zqDZg==, List`1 #=q3oofD15HpQbA97Bce2gfwA==)

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34392
i've put in handling for that error but could you check the error log the next time you connect to see if any new errors are being logged
http://www.mediafire.com/?azhhues2znggkn3
just unzip/copy and overwrite the existing musicbee.exe

MAF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
We now have joy! And no new errors in the error log.

All working as expected for the Sansa Clip. Thanks!

Steven

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 34392
the only thing to keep an eye on is that when you synch to the device, if you are using the default (and recommended) option of having organised artwork in your device sync preferences that it is creating album artwork in a ".alb" file.
The error you experienced was because the device was throwing an error when querying whether it supported EXIF files for artwork. It now assumes JPEG if EXIF isnt supported (I think they are effectively the same anyway)
Last Edit: July 22, 2010, 07:29:40 PM by Steven

MAF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
The Sansa Clip can't show album art so I don't include it when syncing. Now that I can see the player under devices I have it set to strip album art when syncing.

allforcarrie

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 44
The easiest way to get the clip+ to work is to go into he device settings and change USB mode to MTP. It should be detected and work fine.