Author Topic: Dacp Plugin: control MusicBee using iTunes-compatible apps  (Read 62054 times)

psychoadept

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 10693
It seems like this plugin will help a lot of people!  Please be sure to add it to the wiki.

http://musicbee.wikia.com/wiki/Plugins
MusicBee Wiki
Use & improve MusicBee's documentation!

Latest beta patch (3.5)
(Unzip and overwrite existing program files)

eLr0n

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Theres one more thing where i dont know if its a bug with retune or youre plugin. When i choose a song from a playlist the first song in the list is played and not the one that i choose.

Mmh, 99% chance it's a bug on my side. I didn't test the playlist part that much. Let me give it a look.


Should be fixed. Please download latest version from first post.

Still doesnt work for me.

bazinga

  • Guest

de.cayed

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
I keep getting a 503 error. I've made sure the ports are open and I have bonjour installed, am I missing something?

bazinga

  • Guest
I keep getting a 503 error. I've made sure the ports are open and I have bonjour installed, am I missing something?

try with your firewall completely off.

At what point you get the 503 error? I guess you're able to pair the device to the MusicBee server?


eLr0n

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35

SimonBRT

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 434
Reading the monkeytunes link, it mentions that it is commercial software with a limited use trial.  Is that the case here?

The person who developed the MonkeyTunes software released the DACP library (the part not-related to musicmonkey) as open source. He has been kind enough to also reply to my questions during the development of the MusicBee Plugin.
But in this case the software is free of charge. To be honest, most of the challenge was in the DACP library.


Thats fantastic.  Really appreciate the effort!  I will have to give this a try as soon as I get chance!

de.cayed

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
try with your firewall completely off.

At what point you get the 503 error? I guess you're able to pair the device to the MusicBee server?
The first thing I did was try it with my firewall off when I got the message and it still didn't work. I get the message after I put the code in to connect to MusicBee. I'm assuming that it might be something to do with the app more than your plugin actually, but I thought I would post here and see what you say first.

SimonBRT

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 434
Just wanted to say that I have this working and its fantastic!  MB finally has a fully featured remote.  It did hang a couple of times but I'll let you know if its something I can reproduce.  Thanks again!

bazinga

  • Guest
try with your firewall completely off.

At what point you get the 503 error? I guess you're able to pair the device to the MusicBee server?
The first thing I did was try it with my firewall off when I got the message and it still didn't work. I get the message after I put the code in to connect to MusicBee. I'm assuming that it might be something to do with the app more than your plugin actually, but I thought I would post here and see what you say first.

weird. What client are you using?
Are you able to use Wireshark? It would give me a trace of what happens on the network. Using it is simple: close everything that might use the network (outlook, browsers etc) and start a capture. Save it a find a way to share it with me.

de.cayed

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
weird. What client are you using?
Are you able to use Wireshark? It would give me a trace of what happens on the network. Using it is simple: close everything that might use the network (outlook, browsers etc) and start a capture. Save it a find a way to share it with me.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3236921/CannotConnectToLibrary.pcapng
 I started it before I attempted to connect again, and ended it after I got the 503 Cannot connect to library error. I'm using Retune to try to connect, but I've tried other iTunes remote apps to see and they won't connect either. I even tried turning off my antivirus along with the firewall...

bazinga

  • Guest
There's nothing wrong with your ports... it seems a bug while parsing the library. Please

- download the version from link in first message (had to change a line to fix the logging)
- put this file:  https://drive.google.com/file/d/0B-5iLIByS2U9aVpDZFRidDNYQ3M/edit?usp=sharing into musicbee "AppData" directory. If you have a portable version it's just "AppData" under musicbee directory, otherwise you'll have to find the file "MusicBeeSettings.ini" in your harddrive to understand where that directory is (should be under %APPDATA% I suppose?).
- create a directory C:\temp
- start musicbee, a file "log.txt" should be created in C:\temp

let me see what that log looks like...


bazinga

  • Guest
ok. There's some "duration" in your songs that I didn't consider, don't know what it is...

Please use these 2 files:

https://drive.google.com/file/d/0B-5iLIByS2U9dlBuRzFYeE5kYkk/edit?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B-5iLIByS2U9dVJJdzlwenNCWms/edit?usp=sharing

in place of the ones you have in Plugins.
Then re-send me the log...

Thank you for your patience.

de.cayed

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
So here's the log:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3236921/log2.txt

Whatever you did worked though. It connects to the library! Sometimes the remote stops working completely but I think that's just the app because another app I tried does have some lag, but it doesn't completely stop or anything.

Also, no need to thank me I know stuff like this can't be fixed like magic even though I have no clue what you're doing. XD And getting upset over something like this won't help at all. Thank YOU for working on this so much