Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Mikelap

Pages: 12
1
Questions / Unwanted auto added tune
« on: February 06, 2022, 09:27:04 PM »
My problem is about a setting i have somewhere in Musicbee that i want to remove and i dont know where it is . The issue :  i choose a tune to play  while it plays i browse an other album as soon as i open the album the first tune on the album i opened to browse will play next after the current tune  i did not  add in any way this tune it adds itself .Any of you know where that setting is so i can turn it off ? i have Musicbee on another PC snd it doesnt do that .Thanks

2
Questions / Yup another another how to migrate Musicbee question
« on: November 23, 2019, 04:33:12 PM »
At one point maybe youll get fedup of answering this question and someone will have it in there heart to make a detailed Video on how to migrate Musicbee from one PC to another for dummies .ive read all the backup and restore ,importing, file organisation , information here but for the life of me i cant make it work .                                                                                                                                                                                 So first  question what folder or folders do i need to copy to migrate to another pc and where do i installed them to.                           
Second question   i installed Musicbee on a new pc in drive "c" after i scanned files from my external drive "H" now is where i need help . What do i do to send that music to my PC"s "F" drive ?                                                                                                                                                                                             

3
Questions / Multiple Formats of same song added ??
« on: January 26, 2018, 02:53:04 AM »
What can i tick or untick to prevent this behaviour for example in an album i would have copies of the same song 2 ,3 or 4 times, one would be  Flac,other mp4, and also wma or mp3. Ive notices that all these tunes i have multiple of were added to  other players like ipod , ipod touch . So how to prevent this behaviour  ??? :-\  Thank you

4
Questions / Path issues with SEND TO LIBRARY
« on: January 07, 2018, 02:19:37 PM »
In Vista I ripped a cd when i send to library i get this message: system exception ,you do not have access permission to the source or target folder or another process has a file locked. so what exactly do i check to make sure path to library is restored. Thank you

5
Questions / Musicbee doent work with Vista when changing skins ?
« on: January 06, 2018, 08:54:38 PM »
Tried a new skin with Musicbee 2.5.5804.26036 using Vista and i cant restart it only thing that appears is error log   error log says this: microsoft visual basic application services cant start single instance  exception musicbee.  This screen comes up also it says the value cannot be null Name of parameter : image     
 Hope someone can help dont want to reinstall everything .Thanks

6
Questions / Where to put Musicbee file?
« on: January 03, 2018, 07:43:22 PM »
Where do i unzip Musicbee DOWNLOAD  to ??????? in Vista . When i installed the first time i check where the file is i see this   C/programs/Musicbee . When i want to open it doesnt work .Where should i send the file when i unzip it Thanks

7
Bug Reports / Musicbee adding formats
« on: November 08, 2017, 11:41:04 PM »
Dont know whats going on these days ,its one problem after another.My music is all ripped to FLAC i check in the recently added section i see tunes were added in mp4 and wma format .usually i have auto organized ticked i noticed before that for some reason it wasnt ticked anymore is that the reason for those different formats its not the first time this happens. Do i have to remove these manually or theres a faster way i probably have 60 +tunes that have that  double format + the flac Thank you

8
Bug Reports / Music then nothing
« on: November 08, 2017, 05:06:57 PM »
This has been going on for a few days now  ,music is playing then  stutters a second then stops .To make it work again i have to restart Musicbee .This happens often with the latest version of Musicbee and also with the previous version .Using Windows 10 .Checked error log nothing shows up . UPDATE = This behaviour is also happening with FOOBAR would this be a driver problem ????????? UPDATE = Reinstalled Dac drivers(ASIO)  same issues .Looks like this problem occurs when i go on the net stutter then music stops                  http://www.mediafire.com/file/vb99fx09q4flr9j/Capture.PNG                                           

9
Questions / Samplerate
« on: November 07, 2017, 02:26:22 AM »
Hi ,I just noticed that when i use Musicbee and that i use a tune with a hires samplerate for example 96 its only displayed  at 44 on my dac no matter what samplrate is used  .But if i use Foobar 2000 my dac displays the correct samplerate .Any ideas on how i can fix that .Using windows 10 .Thank you

10
Questions / DSD playback
« on: August 14, 2017, 02:27:35 PM »
Since last year has there been changes regarding DSD playback ? or from what i had read it is still converted to PCM for playback?

11
Questions / Very slow rip speed
« on: April 29, 2016, 09:34:45 PM »
Got a new W10 PC with  .Rip speed is rated at 24X on several cd's ive  reached 28X but now speed is only 5X it takes almost 25 minutes to rip a cd compared to 5 minutes with other PC doesnt make sense .(Offset) is ok ,it is set at (maximum). ive read that with old cd's it can be slow but in my experience its not the norm . also when i was checking speed setting for ripping usually its displayed 1X 4X 8X and maximum when i checked one time  i saw up to 32x i never saw this setting  displayed  before so its weird now its back to 1X 4X 8X .Any ideas on how to fix this .Thank you .

12
Questions / 2.5.5804 is not supported anymore ?
« on: February 24, 2016, 03:23:45 PM »
I had asked a question regarding an issue i had in 2.5.5804 and never got a reply is it because since its not supported anymore you dont answer questions regarding the 2.5 version  anymore ? Thank you .

13
Questions / Cant Drag & Drop to Inbox
« on: February 15, 2016, 04:33:34 PM »
Hi, im using 2.5.5804  everytime i rip a CD  i make a data copy on  dvd of my cd's so if something happend i can reinstall them in Musicbee and on a few occasions they came in handy. What i did is drag& drop the file in the INBOX and sent it to the LIBRARY so now i did the same thing again drag & drop in the INBOX but it doesnt let me  what works is when i drag & drop in the playlists but if i drag &drop from playlist to INBOX it works i reinstalled Windows awhile ago along with Musicbee could there be a setting that prevents from using the inbox Thanks

14
Bug Reports / My Musicbee's volume level issue ,resolved
« on: December 14, 2015, 02:28:25 AM »
In the GENERAL forum I raised an issue i had with volume control in MUSICBEE answer i received that it was possibly the BASS library that was calibrated in a certain way that made music sound not as loud but tonight by mistake i found why my music wasnt as loud as before. when i accidentally minimize the Musicbee screen and touch the volume control with my mouse cursor the volume rectangle extended BEYOND Musicbee's screen so instead of getting approx.75% of the volume now i could push volume button all the way to 100% .Happy  with that .Anybody else notice  this issue or is it just me .Thanks

15
Questions / Missing song titles
« on: December 08, 2015, 07:43:48 PM »
I Open Musicbee to listen to some music some screen opens about AIFF not supported  didnt make sense so i dismissed it and close window without really knowing what it was so i open an album and i see all the song titles are gone and this happened to the first 180 albums  the rest of them look ok i only have a couple AIFF albums so i dont know whats going on i checked where my music is stored tittles are all there . What can i do to get my titles back . Thanks

Pages: 12