Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - datdaddy

Pages: 1
1
Questions / Re: Strange "wow" issue with volume when playing music
« on: November 22, 2020, 06:58:21 PM »
Thanks for much for pointing me to the Direct Sound setting.  it seems to have fixed the issue! 

I was out of ideas!

Michael

2
Questions / Strange "wow" issue with volume when playing music
« on: November 22, 2020, 12:35:22 PM »
I posted something about this on the forum some time back, but still didn't get any solutions. Here's what's going on.

Latest MusicBee, on Win10. I had an Asus mini computer running same, and have now completely swapped it out with an HP EliteDesk.

When I would play music through MusicBee, cabled into a Cambridge amp, just normal analog stuff here, the volume would "wow" or go up and down every few seconds every so slightly. I thought my speakers were out of phase (no idea if that is a symptom or not) so I switch polarity on one speaker to see if it did anything. Nothing.

Switched the whole computer out. Nothing.

Here's the kicker -- it only does this with MusicBee. iTunes does not do it, and MediaMonkey does not do it.

I'm at wits end. I like MusicBee, except I can't play my music through it!

Any ideas?

Thanks Michael

3
Questions / Re: Strange volume "wow" issue/problem
« on: April 21, 2020, 12:07:17 PM »
Interestingly enough, now having the same issue on another computer which was not doing it originally.  Very frustrating.

4
Questions / Re: Strange volume "wow" issue/problem
« on: February 22, 2020, 12:15:46 AM »
OK.  Did not go for the new USB card.  I just Reverted to 3.2. 6902 for now.  I have no  "wow" volume issues now.  Freaky.

5
Questions / Re: Strange volume "wow" issue/problem
« on: February 21, 2020, 04:52:25 PM »
Well, applied the patch.  Still having the issue.  NOT having the same issue with other computer, and not having it with iTunes or MediaMonkey.  Too weird.  I'm thinking of plugging in a USB soundcard at this point and seeing what happens.  After that, if still the same, I'll revert back to 3.2  Thanks for the help.

6
Questions / Re: Strange volume "wow" issue/problem
« on: February 19, 2020, 10:22:05 PM »
Version 3.3.7310 is what I have been using , the installer version. 

7
Questions / Re: Strange volume "wow" issue/problem
« on: February 19, 2020, 05:06:12 PM »
I upgraded Musicbee recently  to latest version.  Maybe I will revert and see what happens. I had a fruend of minewho is a pro musician listen today, and she heard it immediately, also.

8
Questions / Re: Strange volume "wow" issue/problem
« on: February 19, 2020, 04:06:36 PM »
Hi guys.  Just getting back on this.  No leveling on anything.  No compressor, and this all started when I upgraded about a month ago.  Every song.

9
Questions / Strange volume "wow" issue/problem
« on: January 20, 2020, 08:07:15 PM »
Just today noticed that I am getting a crazy up/down volume effect .  It cycles about every 3-4 seconds.  Not a huge fluctuation, but enough to make me think I was losing my mind.  Tried iTunes and it is not there, and not on VLC.  Any ideas?  I have not changed any settings on this machine recently.

Pages: 1