Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mreve

Pages: 1
1
Beyond MusicBee / Re: What brand AVR Receiver \ Amplifier \ DAC you have ?
« on: November 27, 2019, 11:09:09 PM »
Don't laugh until you try it! It uses a Texas Instrument 3116D amp chip, which is rated in 4ohms.

Yeah ! a FDA !

I personally use the SMSL Q5 Pro and I'm amazed !

2
Skins / Re: Kandinsky Dark
« on: November 27, 2019, 10:54:20 PM »
Thanks for the skin. I really love it !

I made some minor changes because the colored wavebar did weird things :

Before / After

 

Maybe it is intentional but... I don't like this ! :)

I also tuned a bit the color so that the wavebar use the beautiful Highlight color like the spectrum visualiser

Code
<element id="Player.Wavebar" fg="Highlight" fg2="50,50,50" bg="Background" />
<element id="Player.Wavebar.Inner" fg="Highlight" fg2="50,50,50" bg="Background" />

My layout for the curious : https://magaimg.net/img/9sjk.png

3
Disclaimer : English is not my native language. Feel free to correct me if I'm not clear.


Hi,

I lost a LOT of time tinkering with native linux music managers, trying to make them suitable for me. I should have directly tried to use Musicbee through wine. Musicbee is clearly the best music manager out there ! 8)


I'm not the only one to try this out but some posts I read on the forum aren't really updated and they encourage people to install useless wine dependencies.  


I run Archlinux but I don't think it really matters. Here is what I've done :


1) Install wine-staging and winetricks. If you're on arch, I think you know how to do this...  ;)


Code
sudo pacman -S wine-staging winetricks

Note : wine-mono package is useless (it just downloads wine-mono.msi but doesn't install it for wine) and you don't need wine-mono for Musicbee anyway.

Archlinux is easy.  ;)

For Debian-based distro, it's a little bit more annoying : https://wiki.winehq.org/Ubuntu



2) MS .NET 4.8 doesn't work with a 64bits wineprefix yet so you'll need to create a new 32bits wineprefix for MusicBee ! It's better to use distinct wineprefix than just one wineprefix for all your windows softwares because if you mess up with wine components, you can simply delete the wineprefix and start again.

Code
WINEARCH=win32 WINEPREFIX=path/to/whereYouWantYourWineprefix/ winecfg

Note: If you're new to Linux, you of course need to change path/to/whereYouWantYourWineprefixwith a valid location. For example, I created this wineprefix in a hidden folder in my music library:  WINEPREFIX=/home/mreve/Musique/.wine32MBee/

Note 2 : If you have a 4K screen, I suggest you to change the screen resolution to 240ppp in the tab Display.


3) Install Musicbee dependencies

Code
WINEPREFIX=path/to/whereYouWantYourWineprefix/ winetricks -q dotnet48 xmllite gdiplus 

4) Download the latest Musicbee version (take the full download) : https://getmusicbee.com/forum/index.php?board=6.0

5) Unzip and install Musicbee

Code
WINEPREFIX=path/to/whereYouWantYourWineprefix/ wine MusicBeeSetup_3_3.exe


Et voilĂ  ! :)


You can then create an alias to easily launch Musicbee. Here the command line to do this :

Code
echo "alias Musicbee='WINEPREFIX=path/to/whereYouWantYourWineprefix/ wine path/to/whereYouWantYourWineprefix/ /drive_c/Program\ Files/MusicBee/MusicBee.exe'" >> ~/.bashrc

Close your terminal and open a new one to use the new alias. Don't be afraid of all the errors in the terminal. It's normal when using Wine. The main thing is that Musicbee is perfectly running !




Current issues (WINE staging 4.20 - Musicbee 3.3) :


1) Error when dragging playlists into a folder from the left panel
WORKAROUND : Arrange the playlists from the file manager (in the Musicbee library folder)

2) Crash when trying to change settings in File converters section
WORKAROUND : None but It is still possible to use the format conversion feature (Menu-->Tools-->Convert Format)

3) You say to me

4
Bug Reports / Re: Wave bar issue
« on: October 11, 2017, 09:59:27 PM »
I reopen this topic because it would seem that there still is an overflow on some tracks :



No, I don't listen to weird musics ! ::)

5
Bug Reports / Little display bug with the bullet points
« on: August 16, 2017, 11:06:10 AM »
Hello (again),

The new bullet points (since the may or june patch I think) are a little bit blurred on a 4K screen but most importantly, it seems a space is missing between the displayed text and the bullet points. It also could be a good idea to move them a little bit leftwards in order to gain a bit of room for the name of the folders.
http://i.imgur.com/b1IBe7p.png
For information, I have the lastest patch

It's just a question of aesthetics  ;)








6
Bug Reports / Re: Wave bar issue
« on: August 16, 2017, 10:27:54 AM »
@Steven,

You're right ! Issue fixed with this patch.

Thanks for your reactivity.

7
Bug Reports / Wave bar issue
« on: August 15, 2017, 09:41:45 PM »
Hello Steven,


It's been nearly 2 months that I've been encountering a weird bug. On some tracks, the wave bar is wrong. Let me explain :
Normally, on Hardstyle music, when the drop arrive, the bass arrive too and the wave bar look like this (screenshot on the left) but on some tracks the wave bar displays this (screenshot on the right) :


 


I specify that the tracks affected are not the root of this problem. I'm not 100% sure but I believe this issue appeared after having modified several options in Musicbee settings including the the height of this famous wave bar.
A friend of mine had the same trouble with the 2.5 (not sure) version and I've encountered it with the 3.0 and 3.1 version. I try the portable version (3.0 and 3.1) and still the same isssue.
It's really strange because it doesn't come from my tracks. To test, I downloaded again a music "affected", I tested with the portable version (issue) and with Audacity (okay).
How a such issue can appear and impact only some tracks ? As far as I don't find any links between these tracks. I also made tests on other computers and same problem.


Conclusion ? : This issue doesn't come from my settings. It comes obviously from the software itself since it does not stem from my PC or my musics. The weird part : I had no problem before with the 3.0 version and now I'm stuck with a wrong wave bar and even with a fresh portable version. Incomprehensible !


I take this opportunity to thank you Steven for this wonderful freeware which is the best musics manager for Windows IMO ! :)


Have a nice week.

PS : English is not my native language so my post is maybe not very clear. Sorry.

----------
(*) There is no error in the ErrorLog.dat
(*) Here is my settings but obiously it doesn't cause the issue
(*) A music "affected" by this issue

Pages: 1